Film van de dag

Edward Burns (links) en Robert de Niro samen op jacht naar twee Oost-Europese maffiosi in de film 15 Minutes. Actors Edward Burns (L) and Robert De Niro (R) are pictured in an undated publcity photo from New Line Cinema's action thriller "15 Minutes," opening in U.S. theaters March 9, 2001. The film follows two New York City homicide detectives (Burns and De Niro) as they track down a pair of Eastern European killers on a rampage across the city. BK/ME REUTERS

15 Minutes. Inderdaad: 15 minutes of fame streven de hoofdpersonen uit deze film na, maar toch net een ietsepietsie anders dan bij Andy Warhol. Twee Oost-Europese maffiosi slaan door in Amerika en proberen daar een extra slaatje uit te slaan door de videotapes die ze van hun misdaden maken, nog eens in de media uit te buiten. Als ze zich maar flink gestoord gedragen zijn ze bovendien ‘ontoerekeningsvatbaar’ en dus ‘onaantastbaar’. Cynische mediasatire waarin mediageile politieman Robert de Niro met behulp van tv-presentator Kelsey Grammer (tv-psychiater Frasier) probeert de onverlaten achter tralies te krijgen. De reclameslogan voor de film was destijds dat „de moorden niet zullen ophouden voordat je stopt met kijken’’, dus uiteindelijk ligt de moraal van het verhaal bij de toeschouwer zelf. Wie durft?(John Herzfield, 2001). RTL 7, 22.35-00.55u.

Dana Linssen

    • Dana Linssen