Broeierig warm

Ook de komende week kunnen we met recht spreken van op en top zomerweer met temperaturen die dikwijls zonder moeite tot achterin de 20 graden reiken.

Op dinsdag en vrijdag wordt dit wel gevolgd door een aantal pittige regen- en onweersbuien. Het warme weer van de komende dagen is niet gerelateerd aan een bepaald mooi-weergebied. Zowel in het noorden, zuiden als oosten van Europa is het warm, dus zolang de wind niet direct vanuit het westen waait, profiteren ook wij van hoge temperaturen. Aan de andere kant hebben storingen nog steeds invloed en zijn er ook de komende dagen weer regelmatig buien, soms met pittig onweer.

Vanavond zien we dit al gebeuren. Terwijl in het noorden nog lang kan worden nagenoten van de zwoele en droge avond, komt de storing die zich in de loop van de dag over het zuiden van het land had teruggetrokken, langzaam weer terug met regen en onweer voor de zuidelijke helft van het land. Gedurende de nacht zwakt deze storing af in noordelijke richting. Met 17 tot 19 graden is het wederom plakkerig warm.

Morgen blijft het onstabiel met plaatselijk zware regen en onweersbuien, maar er is ook regelmatig zon. Het is met 22 graden koeler langs de kust; landinwaarts wordt 28 graden gehaald. De mooiste dagen zijn woensdag en donderdag met veel zon en maxima rond 28 graden. Vrijdag vallen er weer stevige buien. Het weekend verloopt minder drukkend.