‘Anky en ik vinden het wel te doen’

De Nederlandse dressuurpaarden, amazones en ruiters zijn aangekomen in Hongkong.

Het Nederlandse dressuurteam is zaterdag aangekomen in Hongkong. Op 13 augustus begint daar het hippische evenement van de Olympische Spelen. Chef d’equipe Sjef Janssen is blij dat zijn team veilig is aangekomen.

Is alles goed gegaan tijdens de vlucht?

„Ja, de vlucht verliep uitstekend. Het was een combivlucht dus wij zaten in hetzelfde vliegtuig als de paarden. Tijdens de vlucht konden we bij de paarden, even kijken of het goed met ze ging. Maar het was een rustige vlucht en de paarden waren zelf ook rustig.”

Hoe zijn de omstandigheden nu in Hongkong?

„Het is erg warm, ongeveer 33 graden. De luchtvochtigheid is rond de tachtig. Maar Anky en ik vinden het wel te doen. Het gebeurt in Nederland ook wel eens dat de temperatuur boven de dertig graden uitkomt. Je moet alleen niet midden op de dag gaan trainen en we nemen goed de tijd om te acclimatiseren.”

Verschillen de trainingen in Hongkong van die in Nederland?

„Nee, eigenlijk is alles hetzelfde. We trainen nu alleen nog niet op volle capaciteit, dat moeten we weer rustig opbouwen. Over uiterlijk tien dagen zijn we weer op volle wedstrijdcapaciteit. We hebben nog genoeg tijd want het toernooi begint voor ons pas op 13 augustus.”

De Nederlandse zwemmers trainen bij jullie in de buurt. Hebben jullie contact met hen?

„We zijn uitgenodigd om naar de zwemtraining te komen kijken. ’s Avond gaan we dan met de zwemmers dineren. Woensdag of vrijdag gaan we een kijkje nemen bij de Nederlandse voetballers. Zover ik weet komt er nog niemand naar ons kijken.”

    • Shari Kiljan