5 spelen

Stunten als Jackass

GTA 4 versus Jackass

YouTube.com, zoek op ‘GTA 4’ en ‘Jackass’

Twee maanden na de release van Grand Theft Auto 4 (de ‘game van het jaar’) gonst het op YouTube van filmpjes van fanatieke spelers die Jackass- stunts uithalen in de online multi-player mode. Als rechtgeaarde Jackass of GTA4-fan moet je dit zien. Wat dacht je van Party Boy (bijna naakt personage valt mensen op straat lastig), Chopper Jump (met een motor over helikopters heen) en de grandioze Bus vs. Bike. De stunts zijn zeer creatief bedacht, vaak heel hard (je hoort soms een bliepje als het personage dood is) en de teksten die passanten uitkramen zijn erg grappig. Jackass wordt hier virtueel en professioneel ge‘sweded’: een nieuw fenomeen op internet ontleend aan de film Be Kind Rewind waarin Jack Black en Mos Def beroemde scènes uit bekende films naspelen. De cameravoering is ook erg bijzonder, want je vraagt je toch af hoe die fanatiekelingen al die stunts zo knap in beeld kunnen brengen. (RW)