5 FILM

Joker Heath Ledger HEATH LEDGER stars as The Joker in Warner Bros. Pictures’ and Legendary Pictures’ action drama “The Dark Knight,” distributed by Warner Bros. Pictures and also starring Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal and Morgan Freeman. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. Warner Bros. P

The Dark Knight

In 90 bioscopen. Zie: www.nrcnext.nl/bioscoopagenda

Donkerder en grimmiger dan ooit: de nieuwe Batman-film van Christopher Nolan. De eigenlijke hoofdpersoon is niet de gemaskerde vleermuisman zelf, maar zijn aartsvijand, The Joker. In die gedaante schittert Heath Ledger; het was de laatste rol die hij speelde voordat hij overleed. Zijn Joker is een anarchist die de maffia wil helpen om Batman uit te schakelen. Het gaat hem niet om het geld, het gaat hem puur om de chaos die hij creëert. Regie: Christopher Nolan, Verenigde Staten, 2008. Met: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart.