3 kijken

Simon: net je eigen kat www.youtube.com/user/simonscat

De kat van Simon

www.youtube.com/user/simonscat

Kattenbezitters gaan er prat op dat iedere kat uniek is. In tegenstelling tot honden laten katten zich temmen noch malle trucjes aanleren, en hebben ze ieder hun eigen bizarre karaktertrekken. Toch zijn alle katten ook gelijk. Dat bewijst Simon Tofield met zijn korte animatiefilmpjes, die in onregelmatige frequentie op YouTube verschijnen. Simons kat is getekend in simpele zwarte lijnen. En hij is precies als je eigen kat. Als hij ’s morgens op bed springt om je wakker te maken: eerst met subtiele miauwtjes, later met grof geschut. Als hij als een dolle tekeer gaat om de achterdeur voor hem geopend te krijgen. En dat hij die deur, als je hem eindelijk opendoet, nonchalant negeert. Als hij enthousiast het bankstel openkrabt. Of op schoot kruipt terwijl net je mobieltje afgaat. Simons kat doet alles wat irritant is aan poezen, en ze tegelijk zo heerlijk maakt. (JL)