2 brouwen

21 dagen geduld, en tappen maar www.boystuff.co.uk.

Thuisbrouwerij

www.boysstuff.co.uk, zoek op ‘beer making product’, ongeveer 39 euro, excl. verzendkosten

Zelf bier brouwen, dat is dé oplossing als je baalt van stijgende bierprijzen in de kroeg. En met de Brewzer Beer Making Kit is dat makkelijk. Je hoeft alleen wat kraanwater met het bijgeleverde mengsel van mout, hop en gist in het apparaat te doen. Door de luchtdruk gaat het mengsel gisten en na 21 dagen kun je tien halve liter glazen bier uit het apparaat tappen. Enig geduld is dus wel vereist. En omdat de starterset slechts goed is voor tien biertjes – en 24,95 Britse pond kost – ben je niet meteen goedkoper uit dan in het café. Maar goed, het voordeel loopt op met de navulsets die net zo duur zijn, maar waarmee je dertig halve literglazen kunt vullen. De Beer Making Kit is verkrijgbaar in twee soorten: voor het brouwen van gewone pils of voor Engels bier met een alcoholpercentage van 4,5 procent. (AB)