16 bommen op één dag: 45 doden

16 bommen op één dag: 45 doden AHMEDABAD. Bij een serie aanslagen met 16 kleine bommen zijn zaterdag in de Indiase stad Ahmedabad zeker 45 mensen om het leven gekomen en raakten 161 mensen gewond. De bommen, die waren verstopt in metalen trommeltjes waarin eten wordt bewaard, explodeerden naast een drukke markt. De islamitische groepering ‘Indiase Mujahideen’, heeft de aanslagen opgeëist. Lees verder op pagina 6 Foto AP Onlookers stand at a civil hospital, the scene of one of the blasts as water on the roads turned red due to victims' blood in Ahmadabad, India, early Sunday, July 27, 2008. Bombs exploded near a busy market and the hospital in the western Indian city, killing 29 people and injuring 88 a day after deadly blasts struck the southern technology hub of Bangalore. (AP Photo/Ajit Solanki) Associated Press