Will Smith is de best betaalde filmspeler

Will Smith is de best betaalde acteur van Hollywood. De Amerikaanse acteur, komiek en rapper verdiende vorig jaar 80 miljoen dollar (51 miljoen euro). Het zakenblad Forbes publiceert deze week een lijst van best verdienende Hollywoodsterren. Op nummer twee staat Johnny Depp (72 miljoen dollar), en op nummer drie Eddie Murphy (55 miljoen dollar).

Smith werd bekend met de tv-serie The Fresh Prince of Bel-Air, en was in 2007 te zien in de sciencefictionthriller I Am Legend en in het drama The Pursuit of Happyness. Smith is zijn salaris dubbel en dwars waard: hij is de eerste filmacteur die in acht blockbusters op rij speelde; films die meer dan 100 miljoen dollar opbrengen. Dat wordt ook weer verwacht van zijn nieuwe film Hancock waarin hij een depressieve, drinkende superheld speelt.

Filmstudio’s vertrouwen nog steeds vooral op mannelijke hoofdrolspelers; de actrices verdienen veel minder. De tien best betaalde acteurs nemen bijna twee keer zoveel geld mee naar huis (487 miljoen dollar) als de tien best betaalde actrices (155 miljoen euro). Cameron Diaz is de best verdiende filmactrice, met 55 miljoen dollar. Op nummer twee en drie staan Reese Witherspoon en Jennifer Aniston.