Tropisch warm

De laatste keer dat het ten minste 30 graden werd, was 2 juli. De komende dagen komt die tropische waarde van 30 graden weer in zicht en wordt op sommige plaatsen ook gehaald. Maar het is geen stabiel zomerweer, met regelmatig regen en onweer. Vanmiddag overheerst bewolking en komen her en der stevige onweersbuien tot ontwikkeling. Daarbij zijn windstoten, hagel en in korte tijd veel regen mogelijk. Maar in met name Zeeland blijft het overwegend droog en breekt de zon af en toe door. De wind is zwak tot matig, rond kracht 3, zonder vaste richting. Het wordt 23 à 24 graden langs de kust tot omstreeks 26 graden in het binnenland. De buien worden veroorzaakt door een storing die langzaam over Nederland trekt. Morgen schuift het accent van de storing naar het zuidwesten op, zodat het ook in Zeeland gaat regenen en onweren. In het noorden en oosten klaart het op. Het wordt daar vrij zonnig. De maximumtemperatuur varieert van 24 graden aan de Zeeuwse kust tot 30 in Groningen en Twente. Op maandag wordt op meer plaatsen in het binnenland de 30 graden gehaald. Door de hoge luchtvochtigheid zal het benauwd weer zijn. De zon schijnt daarbij flink en het is droog, maar in het zuidwesten is onweer mogelijk.