Stuur de helft minder journalisten naar de Tour

Mart Smeets en zijn collega`s klagen dat doping zo erg is voor die mooie wielersport. Maar wanneer houden we nu eindelijk op met die overdreven aandacht voor deze bedriegerij, die niet uit te bannen blijkt? Er doen nog geen tien Nederlanders mee aan de Tour de France en de NOS en andere media spenderen miljoenen aan dit drugsevenement. `s Middags live uitzending, om half zes herhaling, om half zeven touroverzicht, om half negen tourjournaal en om elf uur de grote meester zelf, met weer een uur praten over wielrennen. Ook op de radio is er veel aandacht voor.

Laten we eens beginnen de helft van alle wielerjournalisten niet meer naar Frankrijk te sturen en de uitzenduren voor radio en tv te halveren. Die tijd en het geld kunnen aan zoveel andere sporten besteed worden, waar wel eerlijk wordt gespeeld.