Radio Voorkeur

Opium. Herhaling van in het afgelopen seizoen uitgezonden gesprekken. Theatermaker Hans Croiset over zijn eerste autobiografische roman Badhuisweg. De Vlaamse schrijfster en journaliste Margot Vanderstraeten over vijftien schrijvers uit de oudste generatie Nederlandstalige auteurs. Kunstverzamelaar Han Nefkens over zijn hersenontsteking waarover hij schreef in het boek De gevlogen vogel. En gitarist Harry Sacksioni over zijn unieke snarentechniek. Radio 1, 19.00-20.00u.

Holland Doc Radio-RVU Radioprijs 2008. Genomineerde inzendingen voor de RVU Radioprijs 2008, dé aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Vandaag: Brievenbus van Roswitha Kamps. Roswitha is autodidact, ze is niet verbonden aan een opleiding of omroep. Haar programma is een intrigerend klankbeeld van een tobbende vrouw. En: Nonkel Wim van Sarah Claeys van het Herman Teirlinck Instituut te Antwerpen. Zij heeft een portret gemaakt van haar oom Wim (46), hij is autistisch en woont nog bij zijn ouders. Wie is hij en hoe moet het straks verder met Wim, als zijn ouders overlijden? Radio 1, 21.00-22.00u.