Radio Voorkeur

Zomeravondconcert. Bayreuther Festspiele 2008. Wagner. Bühnenweihfestspiel Parsifal. Rolverdeling: Amfortas: Detlef Roth. Titurel: Diógenes Randes. Gurnemanz: Kwangchul Youn. Parsifal: Christopher Ventriss. Klingsor: Thomas Jesatko e.a. Koor en Orkest van de Bayreuther Festspiele o.l.v. Daniele Gatti. Een opname van 25-7-2008 in het Festspielhaus in Bayreuth. Radio 4, 18.02-23.02u.

Opium. Kunst- en cultuurprogramma. Compilatie van opmerkelijke gesprekken met o.m. iIllustratrice Annemarie van Haeringen over het miniprentenboek Prinsesje Annabel, schrijver Kees ’t Hart over zijn dichtbundel Ik weet nu alles weer, boekhandelaar/schrijver Maarten Asscher over zijn boek Bekentenissen van een nieuwsgierig mens en Pieter Alferink over zijn afscheid als impresario. Radio1, 19.04-20.00u.

Nachttrein naar Napels. Negendelige serie livegesprekken met hoofdrolspelers uit de media. In de vierde aflevering praat Nynke de Zoeten, politiek verslaggeefster voor NOVA, met Henk van Middelaar over keuzes in het nieuws, haar analyses en haar plannen en ambities. Radio1, 0.00-1.00u.