Grote bosbrand op Grieks eiland Rhodos

Grote bosbrand op Grieks eiland Rhodos Rhodos, 26 juli. Een jonge toerist ziet vanaf het balkon van zijn hotel op het Griekse eiland Rhodos hoe het vuur om zich heen grijpt. Brandweermannen en militairen zijn al dagen bezig met het blussen van een grote brand op het vakantie-eiland. De brand woedt in het bergachtige midden van Rhodos en heeft al minstens 3.000 hectare bos en landbouwgrond in de as gelegd. Van verschillende hotels zijn de gasten geëvacueerd. Ondanks de inzet van blustoestellen uit andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Italië, slaagde de Griekse brandweer er tot nu toe niet in om het vuur onder controle te krijgen. Slechte weersomstandigheden belemmeren de bluswerkzaamheden. Foto Reuters A young tourist watches a forest fire from a balcony in his hotel at Kiotari village on the island of Rhodes July 25, 2008. Greek firefighters and soldiers backed by aircraft from other European countries fought a four-day-old forest fire on the holiday island of Rhodes on Friday but bad weather was hampering their efforts. REUTERS/Rafal Klimkiewicz/EDYTOR (GREECE) REUTERS