Geen behoefte aan zendelingen uit Marokko

De Marokkaanse overheid stuurt in de ramadanmaand (september) zeven imams naar ons land die de radicalisering moeten tegengaan. Onze moslimgemeenschap heeft helemaal geen behoefte aan religieuze ontwikkelingshulp. We kunnen het radicalisme zelf wel bestrijden.

Wat een betutteling ook. Alsof onze eigen imams en de Marokkaanse gemeenschap geen knip voor de neus waard zijn. Die zeven imams kunnen beter het radicalisme in hun eigen land bestrijden. Daar is het radicalisme een groter probleem dan hier. In ons land zijn bijna geen moslimradicalen. De enige die ons het tegendeel wil doen geloven is Geert Wilders. De Marokkaanse overheid is met deze vorm van ontwikkelingshulp zijn bondgenoot geworden. We kunnen onze imams in de ramadanmaand beter naar Marokko sturen om de overheid daar bij te scholen.

    • Ibrahim Wijbenga Eindhoven