Film van de dag

Ken Loach staat altijd ouderwets pal voor de arbeiders aller landen zoals in zijn film uit 1993: Raining Stones. raining stones Raining Stones, d.h. wenn etwas Schlimmes zustößt, dann kommt es garantiert noch Schlimmer, sozusagen Schlag auf Schlag. So geht es dem arbeitslosen Bob Williams, der mit seinem Freund Tommy jede Möglich-keit nutzt, ein paar Kröten zu verdienen, um die Familie durchzubringen. Tommy (RICK TOMLINSON) und Bob (BRUCE JONES) haben von der Weide weg ein Schaf entführt. Es zu schlachten, bringt allerdings keiner der beiden über sich . 37798 , 19KPA3SARAI1 Ullstein bild

Raining Stones. Waarschijnlijk zou Ken Loach als hij anno nu weer een film over de tobbende Bob zou maken precies hetzelfde doen: weer een werkloze man aan het einde van zijn Latijn portretteren (de film is nog geen tien minuten begonnen of z’n auto, z’n voornaamste levenslijn om hier en daar nog eens een klusje te kunnen doen, wordt al gestolen), maar dan met zoveel menselijkheid dat het drama nooit helemaal ondraaglijk wordt. En waarschijnlijk zou zijn politieke boodschap (Loach staat altijd ouderwets pal voor de arbeiders aller landen) ook daarom nu nog steeds zo veel indruk maken. Omdat het destijds in Cannes met de juryprijs bekroonde Raining Stones z’n boodschap er niet vet bovenop legt, maar gewoon een goed verhaal wil vertellen. Een verhaal zoals iedereen dat bovendien kan overkomen.(Ken Loach, 1993). Canvas, 21.45-23.15u.

    • Dana Linssen