Film van de dag

Raining Stones. Waarschijnlijk zou Ken Loach als hij anno nu weer een film over de tobbende Bob zou maken precies hetzelfde doen: weer een werkloze man aan het einde van zijn Latijn portretteren (de film is nog geen tien minuten begonnen of z’n auto, z’n voornaamste levenslijn om hier en daar nog eens een klusje te kunnen doen, wordt al gestolen), maar dan met zoveel menselijkheid dat het drama nooit helemaal ondraaglijk wordt. En waarschijnlijk zou zijn politieke boodschap (Loach staat altijd ouderwets pal voor de arbeiders aller landen) ook daarom nu nog steeds zo veel indruk maken. Omdat het destijds in Cannes met de juryprijs bekroonde Raining Stones z’n boodschap er niet vet bovenop legt, maar gewoon een goed verhaal wil vertellen. Een verhaal zoals iedereen dat bovendien kan overkomen.(Ken Loach, 1993). Canvas, 21.45-23.15u.