Douanier richt zijn pistool op Schleck sr

Een Franse douanebeambte hield donderdag de auto van Johnny Schleck, de vader van de Luxemburgse Tourrenners Andy en Frank, met een pistool onder schot terwijl hij de inzittenden sommeerde uit te stappen. Het voorval was onderdeel van een actie op de weg tussen Bourg d’Oisans en St. Etienne.

Volgens een woordvoerder van de douane werden 17 auto’s aangehouden. Alleen die van de Luxemburger Schleck, die dagelijks met een wagen van de Tourorganisatie (met sticker op voorruit) gasten vervoert, en van de Luxemburgse journalisten René Thill en Philip Michel werden onderzocht op medicamenten. De laatste auto had een Luxemburgs nummerbord en een Toursticker.

Aan beiden werd gevraagd of ze verboden medicijnen bij zich hadden. Bij Thill werden pillen tegen hoge bloeddruk gevonden. Schleck moest naar een parkeerplaats. Daar werd de auto overhoop gehaald en vond men aspirines en een medicijn tegen nierstenen.

Eerder sloeg de politie de op doping betrapte renners Beltran en Ricco in de boeien om ze voor verhoor naar het bureau te brengen.