De lezer schrijft over geweldsstatistiek en slepen

De dag na de begrafenis van een agente van politie in Amsterdam, stond prominent op pagina 1 een bericht over een geweldsstatistiek over agenten in functie en de kans om door geweld om het leven te komen. Deze slijpsteenfunctie voor de geest acht ik niet nodig, op deze tijd en deze plaats. Ik hoop dat u mijn oordeel na enige voortgezette bezinning deelt. De aanvullende statistische informatie over cop killers en hun penitentiaire wel en wee roept bij mij een vraag op naar het beleid van timing bij deze krant: wat wanneer publiceren.

R. A. Witvoet

Assen

In plaats van de uitdrukking ‘voor de rechter slepen’ is ‘voor de rechter dagen’ een beter, want neutraal alternatief. Het stemmingmakende alternatief wordt steevast door de krant gebezigd; het betere alternatief komt nooit voor.

Ankie van der Bol

Den Haag

    • Ankie van der Bol den Haag
    • Birgit Donker