Advocaat wraakt rechter in proces tegen Bouterse

Het proces tegen Desi Bouterse in verband met de zogeheten decembermoorden in 1982 is gisteren voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat gebeurde nadat de advocaat van Bouterse de rechter gewraakt. Volgens advocaat Irwin Kanhai is de president van de krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, niet onpartijdig. De echtgenoot van Valstein-Montnor heeft volgens Kanhai banden met de Nationale Partij Suriname (NPS) van president Ronald Venetiaan. Dat leidt hij af uit het feit dat de man les geeft in gevechtssporten in een locatie van de NPS, zondat daarvoor huur te betalen. Ook zou het privévoertuig van het gezin herhaaldelijk zijn gesignaleerd op het terrein van de NPS. De zaak tegen Bouterse wordt voorlopig uit het proces genomen tot er is besloten over het wrakingsverzoek.