Actualiteiten

Warren Clarke als hoofdinspecteur Dalziel. Canvas, 20.40-22.25 u.

Actualiteiten

Nova. Nabeschouwing met een studiogast over de rondreis van Barack Obama die hem naar Irak, Afghanistan en het Midden-Oosten en Europa voerde. Ned.2, 22.15-22.40u.

Documentaire

Wild China Britse natuurdocumentaire. Afl.4 : Achter de Chinese Muur. De Chinese Muur is door de keizers gebouwd om hun rijk te verdedigen tegen de vijandige barbaren in het noorden. Dit is een land van krijgerstammen, bizarre diersoorten en extreme weertypen, maar ook van uitgestrekte en adembenemende naaldwouden, grazige vlakten en vloeiende woestijnduinen, met bovendien een rijke geschiedenis. Ned.2, 20.25-21.15u.

informatief

Vranckx. Nepal: uitkijken naar Jumia. De Nepalese Karnali-autosnelweg tussen Surkhet en Jumia is 250 km lang en zeer gevaarlijk. De weg wordt gebruikt door jeeps, vrachtwagens en tractoren, maar ook voetgangers mengen zich in het verkeer. Eén, 20.10-20.40u.

Paul Rosenmöller in... China: De stad roept. Op zijn reis door China raakt Paul Rosenmöller op het platteland, net even buiten de stad Chengdu, verzeild in een demonstratie van plattelandsbewoners. Net die dag zijn de bulldozers en graafmachines gearriveerd die de weg moeten vrijmaken voor een nieuwe, gigantische ethyleenfabriek. Steeds meer platteland rond de grote steden wordt geannexeerd door snelgroeiende metropolen. Het platteland vergrijst. Ned.2, 21.15-22.00u.

Comics Brittannia: Boys and Girls. Serie over de geschiedenis van de Britse strips, gepresenteerd door Armando Iannucci. In deel 2 aandacht voor de avonturenstrips voor jongens en meisjes uit de jaren 50 in de stripbladen Eagle, Commando, Bunty en Jackie. Liefhebbers als de tekenaars Posy Simmonds en Gerald Scarfe, de schrijvers Max Hastings en Jacqueline Wilson en de komiek Frank Skinner over de favoriete stripkarakters uit hun jeugd. BBC2, 22.30-23.30u.

amusement

Zomercarnaval 2008. Verslag van de 24ste editie van het Zomercarnaval vanuit Rotterdam, met aandacht voor de straatparade die met meer dan tweeduizend deelnemers in kleurrijke kostuums en praalwagens het hoogtepunt vormen van het multiculturele evenement. De parade is 2,5 kilometer lang en verplaatst zich over een route van 6,5 kilometer. Presentatie Brecht van Hulten en Jörgen Raymann, speciale bijdragen en reportages van Quintis Ristie. Ned.1, 18.50-20.00u., vervolg 21.55-22.35u.

Last choir standing. De Britse versie van Korenslag. Vijf van de vijftien overgebleven koren strijden om een plaats in de volgende ronde. . BBC 1, 20.00-21.00u.

Claudia de Breij: Hallo lieve mensen. Registratie van het derde soloprogramma van Claudia de Breij. Herh. uit 2007. Ned.1, 20.25-21.55u.

AVRO’s TopPop Golden Years.12-delige muziekprogramma met naast de klassiekers ook opnamen die nooit eerder zijn vertoond. Afl.: Reggae. Met o.a. Bob Marley & The Wailers, Madness en Inner Circle. Presentatie: Ad Visser. Ned.3, 0.00 - 0.30u.

De André van Duin show.Show met de leukste televisie- en theatermomenten van Nederlands bekendste komiek, André van Duin. . RTL4, 21.40-22.40u.

kunst en cultuur

AVRO Kunstuur. Museumgasten zijn Katja Römer-Schuurman en Thijs Römer die in het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam tassen van allerlei tijden en stijlen bekijken. De gedichten Trainspotting van Bart FM Droog en Mijn lief van dichter P.C. Hooft zijn te zien verbeeld als animatiefilm. Verder in de serie Groene Monumenten een indruk van het Landgoed Eikenrode in Loosdrecht en aandacht voor de nieuwe film Guards van de video art kunstenaar Francis Alÿs in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Ned.2, 17.00-18.00u.

sport

NOS: Tour de France. Rechtstreeks verslag van de 20ste Touretappe van Cérilly naar Montlucon over 53 km. Ned.1, 14.10-17.55u. Samenvatting en nabeschouwing op Ned.3, 20.20-21.05u.

Studio Sportzomer. Praatprogramma rond de Tour de France, steeds uitgezonden vanaf verschillende locaties in Frankrijk. Gast is oud-wielrenner Jan Janssen, eerste Nederlandse tourwinnaar. Ned.1, 22.45-23.40u.