This is England

This is England Amsterdam Het is 1983, de tijd van Margaret Thatcher, Charles en Diana, Atari-spelcomputers en van de Falkland-oorlog. Shauns vader heeft in die zinloze oorlog het leven gelaten. Shaun en zijn moeder leven in armoede. Uit ongearticuleerde woede en frustratie wordt Shaun een skinhead. De getalenteerde Britse regisseur Meadows levert hiermee bijtend en soms sarcastisch commentaar op zijn eigen levensloop. This is England. Regie: Shane Meadows. Met: Thomas Turgoose, Stephen Graham, Joe Gilgun, Jo Hartley. In Filmmuseum, Amsterdam. scene uit de film This Is England (2006) FOTO: Filmmuseum tieners;jeugd Filmmuseum

Amsterdam

Het is 1983, de tijd van Margaret Thatcher, Charles en Diana, Atari-spelcomputers en van de Falkland-oorlog. Shauns vader heeft in die zinloze oorlog het leven gelaten. Shaun en zijn moeder leven in armoede. Uit ongearticuleerde woede en frustratie wordt Shaun een skinhead. De getalenteerde Britse regisseur Meadows levert hiermee bijtend en soms sarcastisch commentaar op zijn eigen levensloop.

This is England. Regie: Shane Meadows. Met: Thomas Turgoose, Stephen Graham, Joe Gilgun, Jo Hartley. In Filmmuseum, Amsterdam.