Selectie Podiumkunsten

Billy Idol

Zelfs oude punkrockers moeten met hun tijd mee: bij het pas verschenen verzamelalbum Idolize Yourself levert Bily Idol de exclusieve track Fractured die alleen via iTunes te krijgen is, naast de nieuwe nummers John Wayne en New future weapon die wèl gewoon op het album staan. Maar we gaan toch vooral naar de inmiddels meer naar hardrock neigende zanger met de eeuwige sneer om zijn succesnummers Dancing with myself en White wedding; dansmuziek voor metalheads. 28 juli Paradiso, Amsterdam.

Robeco Zomerconcerten

In de serie Robeco Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw zingt op 28 juli de sopraan Danielle Deniese, die eerder veel succes had bij de Nederlandse Opera, aria’s uit de opera Semelel van Händel. Verder klinken de Wassermusik van Telemann en delen uit de Watermusic van Händel. De sopraan Anne Schwanewilms zingt 29 juli de Vier Letzte Lieder van Strauss bij het Orchestre National de Lyon. Het orkest begeleidt op 30 juli Rudolf Buchbinder in het Vijfde pianoconcert van Beethoven. Op 31 juli speelt Julia Fischer bij het Ned. Philh. Orkest olv Yakov Kreizbert het Vioolconcert van Brahms. Res. 020 6718345.

Holland Music Sessions

Internationaal klassiek muzikaal toptalent presenteert zich voor de 21ste keer tijdens de International Holland Music Sessions in Alkmaar, Bergen, Enkhuizen, Leeuwarden, De Rijp, Amsterdam, Den Burg, Hoorn en Schermerhorn. T/m 20 aug. Inl. www.hollandmusicsessions.com

Peter de Grote Festival

Het jaarlijkse Peter de Grote Festival van het Prins Claus Conservatorium in Groningen brengt van 1 t/m 15 augustus kamermuziek van internationaal gerenommeerde musici op bijzondere locaties in Noord-Nederland en – in samenwerking met de Musikalischer Sommer in Ost Friesland – ook in Noord-Duitsland. Inl www.peterdegrotefestival.nl

Karavaan

Dit weekeinde staat het reizend theaterfestival Karavaan in Alkmaar en Bergen. In de 'barock-opera’ Drebbel, het Volmaakte Rood vertolkt zanger Thé Lau de hoofdrol. De compositie op muziek die aan Händel en Monteverdi doet denken is gemaakt door Kees Wieringa. De voorstelling is te zien in de openlucht van de Alkmaarse industriewijk Overstad. Elders in Noord-Holland, op het weiland van boerderij Vaert in Bergen, speelt theatergezelschap 't Woud een zeer actuele versie van Shakespeares komedie Maat voor Maat. Hoofdrolspeler Titus Boonstra die Angelo vertolkt, toont een gevaarlijk-rationeel personage. Ook in Karavaan gaat As tears go by in première, een busvoorstelling van Anna Rottier die zich liet inspireren door het jonge leven van Marianne Faithfull, die door de jaren zestig groot werd maar daarin ook haar tragiek vond..

Inl.: www.karavaan.nl

Parade