Rasmussen in beroep in zaak tegen Rabobank

Rotterdam, 25 juli. De Deense wielrenner Michael Rasmussen gaat in hoger beroep in de rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever, de Rabobank Wielerploeg. Dat heeft Rasmussens advocaat, André Brantjes vandaag bekendgemaakt. De advocaat ziet ”goede gronden” voor een appèl. Rasmussen werd vandaag een jaar geleden uit de Tour gezet en werd daarna door Rabobank op staande voet ontslagen, nadat bekend was geworden dat de Deen had gelogen over zijn verblijfplaats aan de vooravond van de Tour. Rasmussen vocht dit ontslag voor de rechter aan en eiste 5,5 miljoen euro schadevergoeding. Volgens de Deen was de ploegleiding van alles op de hoogte. Drie weken geleden veroordeelde de kantonrechter in Utrecht Rabobank tot het betalen van 665.000 euro schadevergoeding. Volgens de rechter had de wielerploeg de Deense renner weliswaar terecht ontslagen, maar had de wielerploeg hem niet op staande voet mogen ontslaan, omdat er al langer bekend bij de wielerploeg dat Rasmussen anti-dopingregels overtrad.