Radio Voorkeur

Kunststof. Journalist Piet van der Eijk is nog van voor de oorlog en wist als kind al dat hij journalist wilde worden. Hij is nog altijd ‘still going strong’ en schreef een boek over de allang uit het straatbeeld verdwenen straatvensters en hun straatroep, ‘Vodduh!’. Presentatie Frènk van der Linden. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Aandacht voor het magazine Club Propaganda, een literaire ‘community’ op het internet, een website met interviews, recensies en andere zaken, opgericht door schrijver Marieke Groen. Zij interviewt Arjen Lubach, Vrouwkje Tuinman beantwoordt vragen van luisteraars en Karin Giphart speelt muziek van haar nieuwe cd. Radio 6, 20.02-22.00u.

Jazz@VPRO: Jason Moran and the Bandwagon. De Amerikaanse pianist Jason Moran was leerling van Jaki Byard en is erg veelzijdig. Jason Moran, piano. Tarus Mateen, bas. Nasheed Waits, drums. Marvin Sewell, gitaar. Radio 6, 22.02-0.00u.

Legendarisch live. Concert van Procol Harum, opgenomen op 3 maart 1977 met onder meer de nummers Conquistador en Grand Hotel. Radio 2, 23.05-0.00u.