Piet Paris krijgt modeprijs Grand Seigneur 2009

Rotterdam, 25 juli. De modeonderscheiding Grand Seigneur is toegekend aan mode-illustrator Piet Paris (46). De prijs, een beeld van Wendela Gevers Deynoot, werd gisteravond op de Amsterdamse Internationale Fashion Week overhandigd aan Pieter `t Hoen, de werkelijke naam van Paris. De jury was unaniem in haar lovende oordeel over zijn onderscheidende tekenstijl. Naast illustrator is `t Hoen medeoprichter van het Fashion Institute Arnhem, een masteropleiding in modeontwerpen, en artistiek directeur van de Arnhemse Modebiënnale. Zijn werk wordt wereldwijd gepubliceerd, van Japan (Vogue Nippon, Hi Fashion en Japan Times) tot de Verenigde Staten (Harper`s Bazaar en W). Ook tekende hij de huisstijl van het Amerikaanse warenhuis Saks Fifth Avenue. In Nederland verschijnt zijn werk onder meer in de Telegraaf en Elsevier Thema. Eerder ontvingen Marlies Dekkers en het jeansmerk G-star de prijs die een initiatief is van de vakorganisatie MODINT.