Nu ook ‘Karadzic.nl’

Op de site Karadzic.nl staan nu slechts wat links, over seniorenreizen en kleding bedrukken. De eigenaar van dit internetadres wil een online T-shirtwinkel starten onder de opmerkelijke domeinnaam. Na Karadzic’ arrestatie maandag werden adressen als ‘Karadzic.com’ en ‘Dragandabic.com’ direct geregistreerd.

Laatstgenoemde site, een verwijzing naar Karadzic’ schuilnaam, was vormgegeven als persoonlijke website van zijn alter ego. De domeinnaam bleek door iemand anders te zijn geregistreerd, daags na de arrestatie. Karadzic had overigens al eerder wel degelijk zelf een website laten maken: ‘Psy-help-energy.com’.

Zogenoemde domeinjagers laten adressen registreren van persoonsnamen die veelvuldig in het nieuws zijn. Doel is om te verdienen aan advertenties op die sites of om spullen te verkopen die weinig relatie hebben met het onderwerp, maar ook om domeinnamen als hitler.nl tegen kwaadwillenden te beschermen.

Domeinnamen: pagina 14