Meer krediet verstrekt ondanks financiële onrust

Amsterdam, 25 juli. Banken hebben het afgelopen kwartaal meer kredieten verstrekt aan bedrijven. De kredietverlening nam met 15,2 miljard euro toe tot 291 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers die toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag heeft gepubliceerd. DNB constateert dat de kredietcrisis en het gedaalde consumentenvertrouwen weinig invloed hebben gehad op de kredietverlening aan bedrijven. Hoewel banken kampen met afwaardering op kredieten, lenen ze nog altijd meer geld uit aan ondernemingen. De kredieten krijgen wel een kortere looptijd. Van de leningen die in juni werden verstrekt, had 60 procent een looptijd van minder dan een jaar. In de verstrekking van kredieten met een looptijd langer dan vijf jaar zit nauwelijks groei. Banken hebben de eisen voor langlopende leningen aangescherpt.