Journalistieke online gids

Journalistieke online gids webvoorkeur Een video waarin Mexicaanse agenten worden gemarteld door collega’s is het best bekeken filmpje. De lokale krant El Heraldo de Léon onthulde deze beelden. Het zou om een training gaan. Om de agenten te harden mochten ze in handen vallen van drugsbendes. „Een journalistieke gids op internet”, zo noemt de VARA het onlangs gelanceerde Scan. De onlinegids scant het internet en andere media en presenteert de meest opmerkelijke verhalen. Begeleid door een eigenzinnig tekstje. In een videocolumn. Of met een selectie van meningen van bloggers. „De mix van luchtige en serieuzere content is typisch VARA. Met een beetje fantasie kun je het zien als het aloude sandwichmodel, vertaald naar internet”, zegt Edwin Valent, hoofd nieuwe media in een persbericht. Het oogt nog als een merkwaardig samengeraapte mix van serieus nieuws, entertainment en rare weetjes, maar de formule moet nog groeien. Bekijk de nieuwe onlinegids op: scan.vara.nl Homepage van SCAN.

Een video waarin Mexicaanse agenten worden gemarteld door collega’s is het best bekeken filmpje. De lokale krant El Heraldo de Léon onthulde deze beelden. Het zou om een training gaan. Om de agenten te harden mochten ze in handen vallen van drugsbendes. „Een journalistieke gids op internet”, zo noemt de VARA het onlangs gelanceerde Scan. De onlinegids scant het internet en andere media en presenteert de meest opmerkelijke verhalen. Begeleid door een eigenzinnig tekstje. In een videocolumn. Of met een selectie van meningen van bloggers. „De mix van luchtige en serieuzere content is typisch VARA. Met een beetje fantasie kun je het zien als het aloude sandwichmodel, vertaald naar internet”, zegt Edwin Valent, hoofd nieuwe media in een persbericht. Het oogt nog als een merkwaardig samengeraapte mix van serieus nieuws, entertainment en rare weetjes, maar de formule moet nog groeien.

Bekijk de nieuwe onlinegids op: scan.vara.nl