Groot-Brittannië

Groot-Brittannië Femke van Iperen Londen De eerste solo-expositie van Mat Collishaw is een duizelingwekkend spel met oude foto’s en lichtdozen met ultraviolette buizen. Geprojecteerde foto’s van Victoriaanse kindprostituees flikkeren onthutsend voordat ze langzaam verdwijnen en de restanten zijn een suggestieve verbeelding van de erbarmelijke, kortstondige levens van de kinderen. In een andere ingewikkelde en grootschalige installatie worden snel bewegende beelden van een minotaur, een vrouwwolf en andere mythische wezens geprojecteerd op fosforescerende verf. In het sinistere schemerige licht lijken de figuren geïnteresseerd in elkaar. T/m 31 augustus, Mat Collishaw: Shooting Stars, in de Haunch of Venison, 6 Haunch of Venison Yard, Londen W1, 004420 7495 5050 & www.haunchofvenison.com Somerset De Big Ben, het Empire State gebouw (mét King Kong) en Ayers Rock staan op het strand in Somerset. Antarctische ontdekkingsreiziger Scott en zijn ploeg staan voor een ijsberg. Ergens ligt een leeuw uitgestrekt in de zon voor een landrover, verderop een groep olifanten met een babyolifantje dat op moeders buik ligt. Dit is voor het derde jaar dat dit strand, met speciaal geschikt zand, omgetoverd is tot een zandkasteel-wonderlandschap. Het thema is ‘rond de wereld’ en de vlaktes van Afrika, de bezienswaardigheden van de Verenigde Staten en de architectuur van Europa werden verbeeld door 12 zandkunstenaars. T/m 31 augustus, Somerset Sand Sculpture Festival 2008, Weston-super-Mare in Somerset, 10-18:00u, 00441934 888800 & www.westonsandsculpture.co.uk En verder T/m 7 sept A Century of Olympic Posters V&A Museum of Childhood, ma-zo 10-17u45, 0044-2089835200 & www.vam.ac.uk / moc; T/m 17 aug, Summer Exhibition 2008, Royal Academy of Arts, Burlington House, Piccadilly, Londen W1, 004420 7300 8000 & www.royalacademy.org.uk

Londen

De eerste solo-expositie van Mat Collishaw is een duizelingwekkend spel met oude foto’s en lichtdozen met ultraviolette buizen. Geprojecteerde foto’s van Victoriaanse kindprostituees flikkeren onthutsend voordat ze langzaam verdwijnen en de restanten zijn een suggestieve verbeelding van de erbarmelijke, kortstondige levens van de kinderen. In een andere ingewikkelde en grootschalige installatie worden snel bewegende beelden van een minotaur, een vrouwwolf en andere mythische wezens geprojecteerd op fosforescerende verf. In het sinistere schemerige licht lijken de figuren geïnteresseerd in elkaar.

T/m 31 augustus, Mat Collishaw: Shooting Stars, in de Haunch of Venison, 6 Haunch of Venison Yard, Londen W1, 004420 7495 5050 & www.haunchofvenison.com

Somerset

De Big Ben, het Empire State gebouw (mét King Kong) en Ayers Rock staan op het strand in Somerset. Antarctische ontdekkingsreiziger Scott en zijn ploeg staan voor een ijsberg. Ergens ligt een leeuw uitgestrekt in de zon voor een landrover, verderop een groep olifanten met een babyolifantje dat op moeders buik ligt. Dit is voor het derde jaar dat dit strand, met speciaal geschikt zand, omgetoverd is tot een zandkasteel-wonderlandschap. Het thema is ‘rond de wereld’ en de vlaktes van Afrika, de bezienswaardigheden van de Verenigde Staten en de architectuur van Europa werden verbeeld door 12 zandkunstenaars.

T/m 31 augustus, Somerset Sand Sculpture Festival 2008, Weston-super-Mare in Somerset, 10-18:00u, 00441934 888800 & www.westonsandsculpture.co.uk

En verder

T/m 7 sept A Century of Olympic Posters V&A Museum of Childhood, ma-zo 10-17u45, 0044-2089835200 & www.vam.ac.uk / moc; T/m 17 aug, Summer Exhibition 2008, Royal Academy of Arts, Burlington House, Piccadilly, Londen W1, 004420 7300 8000 & www.royalacademy.org.uk

    • Femke van Iperen