Broeierig

Wat de temperatuur betreft is de zomer nu toch echt begonnen. Het blijft de komende tijd echter wisselvallig weer. De luchtopbouw is momenteel zo onstabiel dat er geregeld stevige regen en onweersbuien vallen. Daarbij kan lokaal zelfs wateroverlast optreden.

Vanavond zijn er verspreid over het land enkele buien, met name in het noordoosten van het land. Sommige van deze buien gaan gepaard met onweer. Bij een matige oostenwind koelt het vannacht niet verder af dan circa 17 graden.

Morgen trekt een buienstoring vanuit het noordoosten het land over en zorgt vrijwel overal voor, soms pittige, regen en onweersbuien. Doordat er weinig wind staat, blijven de buien soms langere tijd op dezelfde plek hangen, waardoor er lokaal flinke hoeveelheden neerslag kunnen vallen.

De temperatuur loopt op tot een graad of 26. In het Waddengebied is het door de oostenwind iets minder warm, rond 24 graden.

Zondag hangt diezelfde storing nog steeds boven Nederland en ook dan vallen er overal regen en onweersbuien. Tussen de buien door is er ook af en toe ruimte voor de zon. De temperatuur ligt wederom rond 26 graden. In het noordoosten stijgt de temperatuur zelfs tot tropische waarden, 30 graden.

Maandag en dinsdag blijft het wisselvallig weer, maar vanaf woensdag komt er weer meer ruimte voor de zon.