Black is beautiful

Black is beautiful Amsterdam Zwarte mensen zijn vaak het onderwerp geweest van grote meesters. Op de expositie Black is beautiful van Rubens tot Dumas wordt in 135 schilderijen, tekeningen en manuscripten de fascinatie voor de zwarte mens geïllustreerd. De expositie toont onder andere een olieverfstudie van Rubens, een tekening en ets van Rembrandt, schilderijen van Jordaens, Mostaert, Breitner, Jan Sluijters, Karel Appel en Marlene Dumas en verluchte manuscripten uit de late middeleeuwen zoals het Van Maerlant-handschrift. T/m 26 okt Nieuwe Kerk, Dam Amsterdam. Dag. 10-18u Paul Rubens

Amsterdam

Zwarte mensen zijn vaak het onderwerp geweest van grote meesters. Op de expositie Black is beautiful van Rubens tot Dumas wordt in 135 schilderijen, tekeningen en manuscripten de fascinatie voor de zwarte mens geïllustreerd. De expositie toont onder andere een olieverfstudie van Rubens, een tekening en ets van Rembrandt, schilderijen van Jordaens, Mostaert, Breitner, Jan Sluijters, Karel Appel en Marlene Dumas en verluchte manuscripten uit de late middeleeuwen zoals het Van Maerlant-handschrift.

T/m 26 okt Nieuwe Kerk, Dam Amsterdam. Dag. 10-18u