Belgacom: mobiel staat onder druk

Brussel, 25 juli. Belgacom, het grootste telefoniebedrijf van België, verwacht dat zijn omzet dit jaar met 2 procent afneemt. De onderneming ging eerder uit van een omzetdaling van 1 procent. Belgacom maakte dit vandaag bekend bij de presentatie van tegenvallende cijfers over het eerste half jaar. De voormalige monopolist heeft last van prijsdruk bij mobiele telefoongesprekken als gevolg van nieuwe regelgeving. Belgacom is met zijn mobiele telefoniedivisie Proximus marktleider in België, waar het Nederlandse KPN via zijn dochterbedrijf BASE een belangrijke concurrent is. Belgacom realiseerde in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 2,96 miljard euro, 2,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 564 miljoen euro naar 471 miljoen euro. Het concern gaat eigen aandelen inkopen.