83 procent van de Nederlanders

83 procent van de Nederlanders Buurmalsen. Hayat Sadik (36, links op de foto) wandelt met haar moeder (58) langs de N320 naar het verderop gelegen Geldermalsen. De bus gaat maar eens per uur en de boodschappen moeten worden gedaan. De moeder van Hayat woont in Utrecht, ze is op bezoek. Het is nog twintig minuten lopen naar Geldermalsen. Wandelen is in Nederland een populaire vrijetijdsbesteding. Het CBS berekende in 2003 dat 83 procent van de Nederlanders minstens een uur per week wandelt. Al gaat dat onderzoek over lopen voor het plezier, en is de wandeling van deze vrouwen eerder noodzaak dan vermaak. Vrouwen lopen meer kortere afstanden dan mannen. Dit komt – aldus het CBS – omdat naar verhouding meer vrouwen het huishouden doen en een groot deel van het lopen samenhangt met winkelen. In 2005 liep de Nederlander per dag gemiddeld 6,76 minuten. Als Hayat en haar moeder de boodschappen straks in huis hebben, gaan ze dus ruimschoots over dat gemiddeld heen. In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Aan de hand van de foto wordt een statistisch gegeven over de ‘Nederlander’ belicht. Foto Ad Nuis Nuis, Ad

Hayat Sadik (36, links op de foto) wandelt met haar moeder (58) langs de N320 naar het verderop gelegen Geldermalsen. De bus gaat maar eens per uur en de boodschappen moeten worden gedaan. De moeder van Hayat woont in Utrecht, ze is op bezoek. Het is nog twintig minuten lopen naar Geldermalsen. Wandelen is in Nederland een populaire vrijetijdsbesteding. Het CBS berekende in 2003 dat 83 procent van de Nederlanders minstens een uur per week wandelt. Al gaat dat onderzoek over lopen voor het plezier, en is de wandeling van deze vrouwen eerder noodzaak dan vermaak. Vrouwen lopen meer kortere afstanden dan mannen. Dit komt – aldus het CBS – omdat naar verhouding meer vrouwen het huishouden doen en een groot deel van het lopen samenhangt met winkelen. In 2005 liep de Nederlander per dag gemiddeld 6,76 minuten. Als Hayat en haar moeder de boodschappen straks in huis hebben, gaan ze dus ruimschoots over dat gemiddeld heen.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Aan de hand van de foto wordt een statistisch gegeven over de ‘Nederlander’ belicht.