Warm en onstabiel

De temperaturen blijven voorlopig hoogzomers, maar het is allesbehalve stabiel juliweer. Diverse regen en onweersbuien naderen en vooral tijdens het weekeinde kunnen er verspreid over het hele land behoorlijke plensbuien vallen.

Vanavond is het nog droog. Het zal tot iets na zonsondergang duren voordat de temperatuur overal onder de 20 graden is gedaald. De reden daarvoor is de heldere lucht. Uiteindelijk koelt het in de late nacht af tot 13 of 14 graden.

Intussen nadert er vannacht vochtigere lucht vanuit Duitsland en morgenochtend hangen er daardoor her en der wat wolkenvelden. Plaatselijk valt daar ook al een buitje uit.

In de middag worden de buien feller er kan er ook onweer optreden. Deze pittige buien manifesteren zich waarschijnlijk vooral in de noordoostelijke helft van Nederland.

De meeste zonuren zijn weggelegd voor Zeeland en wijde omgeving. Bij een matige oostelijke bries warmt het op naar 25 tot lokaal 29 graden.

Gedurende het weekeinde overheerst de bewolking en is het broeierig warm. In de onstabiele atmosfeer vallen regelmatig regen- en onweersbuien.

Aangezien er in het weekeinde geen of nauwelijks wind staat, kunnen de buien lang boven eenzelfde plaats blijven hangen en plaatselijk veel neerslag veroorzaken.