Vechten is gewoon stoer

Never Back Down Regie: Jeff Wadlow. Met: Sean Faris, Amber Heard. In: 5 bioscopen. *----

Never Back Down

Regie: Jeff Wadlow. Met: Sean Faris, Amber Heard. In: 5 bioscopen. *

Never Back Down is Fight Club zonder de pretentie – en de pretentie was het leukste van Fight Club. In Never Back Down gaan jongens ook tegen elkaar vechten; niet omdat de leegte van het bestaan hen benauwt, maar omdat het stoer is en de meisjes er opgewonden van raken. Jake wil eerst niet vechten. Hij is een nieuwkomer op deze school en van alle andere is hij al weggestuurd. Maar als hij getergd wordt, vecht hij toch. En dan is het lekker ook. Zinloos geweld, zonder talent of werkelijke interesse in beeld gebracht. Voor de zekerheid worden alle belangrijke momenten vertraagd weergegeven. Anders zouden we ze nog eens kunnen misverstaan.

    • Bas Blokker