Tennisser Federer vroeg onderuit bij toernooi Toronto

Rotterdam, 24 juli. Roger Federer is voor de tiende keer dit jaar vroegtijdig uitgeschakeld bij een tennistoernooi. In Toronto verloor de Zwitserse ranglijstaanvoerder in de tweede ronde van Fransman Gilles Simon: 6-2, 5-7 en 4-6. De twaalfvoudig grandslamwinnaar ziet daardoor zijn voorsprong op Rafael Nadal verder slinken. Bedroeg die in januari nog 1.445 punten, nu gaat het om 770 punten (zijn laatste nederlaag niet meegerekend). Federer leidt sinds 2004 het mondiale klassement, maar kan zich geen misstap meer veroorloven. Als Nadal in het hardcourtseizoen goed blijft presteren, kan hij de leiding van de Zwitser overnemen. ”Het is nu belangrijk om positief te blijven”, reageerde Federer na afloop van zijn nederlaag, die hij ”niet het einde van de wereld” noemde.