Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is schrijver Colet van der Ven, die een boek schreef over de kerken en de kloosters in de westerse wereld die leeglopen. In haar boek En God viel uit de hemel, tekende zij de levensverhalen op van dominicanen en ex-dominicanen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met de pedagoog Peter Cuyvers die in zijn boek Het proletarische gezin afrekent met het ‘kleinburgerlijke’ gezinsideaal, maar ook met het sociaal-democratische dogma van ‘zelfontplooiing’. Onze toekomst ligt in een nieuwe vorm van het gezin. Nooit waren gezinnen zo stabiel. Er zijn weinig echtscheidingen, er is meer tijd voor de kinderen. Van verloedering van gezin of samenleving is volgens hem geen sprake. Zanger en muzikant Pierre van Duijl van de Dopegezinde Gemeente vertelt over de Spaanse flamencozanger Camerón de la Isla (1950-1992). Verder o.m. een gesprek met dichter en televisiemaker Lernert Engelberts over zijn prozadebuut Echte slechte mensen, een bundel waarin het alledaagse en het kwaad naadloos in elkaar over lijken te kunnen lopen. Radio 6, 20.02-21.00u.

Napels. De gedroomde toekomst van columnist Ebru Umar. Herh. Radio 6, 0.02-01.00u. Ned.