op nrcnext.nl

Cd van de Week

Dirty Pretty Things

Laat het voor eens en altijd gezegd zijn dat Carl Barat er heel wat meer van bakt dan zijn oude Libertines- maatje Pete Doherty, schrijft recensent Jan Vollaard. Luister maar naar de cd Romance At Short Notice Vertigo, waarop Barat meer dan ooit klinkt als de artistieke nazaat van The Clash-zanger Joe Strummer. De muziek varieert van frivool in het huppeldeuntje met lalala-koor Plastik hearts tot uiterst heftig in de garagerockexplosie Chinese dogs.

De cd van Dirty Pretty Things is in z’n geheel te beluisteren op nrcnext.nl/muziek

In de weblogs

Tijd voor een andere baan?

In de vakantie nemen de meeste mensen het besluit toch maar op zoek te gaan naar een andere baan. Durf je die stap niet zo maar te nemen? Dan is het misschien goed om eens met een loopbaancoach te praten. Sietske Veen legt uit: „Werk neemt een ongelofelijk belangrijk deel in van je tijd en leven. In deze 40 tot 45 jaar (!) kunnen er momenten zijn dat het prettig is om een gesprekspartner te hebben die in een aantal gesprekken samen met jou orde op zaken stelt.”

Meer over loopbaancoaches op nrcnext.nl/sietske

Oeps, foutje

Terwijl Obama’s reis volgens strakke regie verloopt, maakte McCain een klein geografisch foutje, schrijft buitenlandredacteur Merijn de Waal op weblog ‘De race van 2008’. Want sinds wanneer ligt Pakistan naast Irak?

Bekijk de videoclip op nrcnext.nl/race2008

Engelse les in Oezbekistan

Marjolein Verhoeven en Julie Tabbers fietsen naar Peking. Als ze in Oezbekistan een plaspauze houden, stopt een busje vol studentes Engels, die dankbaar gebruik maken van twee buitenlanders om te oefenen. „Het is natuurlijk eng om met je kleine woordenschat Engels een gesprek te voeren, zeker als al je vriendinnetjes om je heen staan en om jou fouten lachen.”

Lees verder via nrcnext.nl/fietsenpeking

Puzzel

Elke week een nieuwe ‘3-4-5-puzzel’ van Studio Steenhuis. We zoeken onder andere: ‘Afspraakje’, ‘Barbieman’ en ‘Verbleef Karel de Grote graag’.

Klik op het puzzelstukje onderaan nrcnext.nl

Bramen en ander zomerfruit

Janneke Vreugdenhil bakt deze week zomertaarten met fruit, en de lezers van het Kokenblog doen mee. Zoals ‘Bosbes uit Lent’, die een clafoutis maakt „van van alles wat ik in de tuin oogst: frambozen, zwarte bessen, vlierbessen, pruimen, valappels”.

Praat mee over zomertaarten op nrcnext.nl/kokenetc

Blokker en Aaf

Het is vakantie voor de vaste columnisten van nrc.next, Aaf Brandt Corstius en Jan Blokker. Mis je ze? Een groot deel van de columns die ze de afgelopen maanden schreven, staat online.

Kijk op nrcnext.n/aaf en nrcnext.nl/blokker