Nectarinetaartjes

In mijn enthousiasme over het taartenbakgebeuren was ik de afgelopen dagen even mijn eigen voornemen vergeten. Ik zou liever lui dan moe zijn deze zomer. Niks lang in de keuken staan. Weinig moeite, groot effect had ik op deze plek beloofd.

Daarom vandaag een heel eenvoudig recept voor nectarinetaartjes. Met kant- en-klaar bladerdeeg zijn ze zo gemaakt. Eet ze als dessert, liefst nog warm (niet heet!) uit de oven, met een schep vanille-ijs en een glas gekoelde Muscat Beaumes de Venise.

Voor 4 personen:

4 plakjes roomboterbladerdeeg

3 eetlepels rietsuiker

4 rijpe nectarines

15 g roomboter

Spreid de plakjes deeg uit over werkvlak en laat ze ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek met behulp van een kommetje of iets dergelijks rondjes uit het deeg. Leg de deegrondjes op het bakpapier en bestrooi gelijkmatig met 1 eetlepel van de suiker. Schil de nectarines, verwijder de pit en snijd de vruchten in schijfjes. Leg de schijfjes in een waaier op de bladerdeegrondjes. Bestrooi met de rest van de suiker. Snijd de boter in kleine vlokjes en verdeel over de taartjes. Bak ze in 22 - 25 minuten gaar in de oven.

Kijk op nrc.tv hoe Janneke pasta kookt voor haar zonen.

    • Janneke Vreugdenhil