ik@nrc.nl

Lowlands 2006, Alphatent, Arctic Monkeys. Een half uur voor tijd zijn we al aanwezig. Ik drink nog maar eens een bierglas leeg.

De regen blijft maar vallen. Het zonnige grasveld verandert in een stroom van aarde. Mooie meisjes in bh maken buikschuivers door de modder.

De lichten springen aan. De band zet het eerste nummer in met een waanzinnige drumsolo. „The view from the afternoon”, schreeuwt mijn vriendin. Ze had nog zo gehoopt dat ze dit zouden spelen. Zo breed heb ik haar nog nooit zien lachen.

De massa kolkt. Een half uur geleden voelde ik het al, maar onze plek is zo goed. Een por in mijn middel. Nu hou ik het echt niet meer. Ik ruk me los, ren de tent uit. Struikel in de modder. Door de kier van de wc-deur zie ik nog net hoe I bet you look good on the dancefloor wordt ingezet.

Stijn Bronzwaer

    • Stijn Bronzwaer