Blijf bananen eten

Wie: The Wombats

Wat: Een punk-rockband uit Liverpool

Op Lowlands: voor het eerst

Wanneer:

Zaterdag 16 augustus, Lima, 14.00 - 15.00

Staan zelf in het publiek bij:

Bassist Tord Øverland-Knudsen: ”Bij The Presidents of the United States of America (PUSA). Het zijn helden. Ik ben met hun muziek opgegroeid. Al sinds mijn zesde speel ik klassiek cello. Dat was het voor mij, tot ik op mijn twaalfde, dertiende bands als Green Day, Offspring en ook PUSA ontdekte. Ik dacht: als ik toch ooit zo zou kunnen spelen.”

Manier om de festivaltour door te komen: ”Eigenlijk is een tour fysiek onmogelijk. We zijn human machines, man. Soms liggen we zelfs een half uur voor het optreden nog te slapen. Gelukkig rekent het publiek je af op het uur dat je op het podium staat. Het belangrijkste om fit te blijven: vooral bananen blijven eten.”(SB)

Bijdragen van Anke Meijer en Stijn Bronzwaer[br/]