Activisten oppositie Zimbabwe vallen aanhang Mugabe aan

Harare. Activisten van de Zimbaweaanse oppositie hebben aanhangers van president Mugabe uit hun huizen verdreven, vlakbij de grens met Zuid-Afrika. Tientallen supporters van Mugabe zijn daarbij gewond geraakt. De oppositieleden zijn teruggekeerd uit Zuid-Afrika, waar ze naartoe waren gevlucht na aanvallen van veteranen voor de verkiezingen eind juni. Deze veteranen uit de strijd tegen de blanke overheersers voor de onafhankelijkheid gebruikt Mugabe als stoottroepen. Jongeren die loyaal zijn aan de oppositie hebben nu wraakacties uitgevoerd. De politie zou op de hoogte zijn geweest van de aanvallen, maar heeft geen actie ondernomen. Drie weken geleden hebben Zimbabweanen in Zuid-Afrika de veteranen en de regeringspartij van Mugabe gewaarschuwd om te stoppen met het intimideren en vermoorden van hun familie. Daarbij zijn zeker 30 doden gevallen.