56 procent van de Nederlanders

56 procent van de Nederlanders Achthuizen. Terwijl zijn hond toekijkt, maakt Emile Koole (33) zijn zelfgegraven zwembad schoon. Een paar jaar geleden was het zwembad nog een aardappelveld. In de Airstream Land Yacht-caravan uit 1973 op de achtergrond heeft Emile zijn kantoor gevestigd. Hij is directeur van de kabelkrant op Goeree Overflakkee. Deze lokale televisiezender covert het hele eiland. Vooral klein nieuws vinden ze interessant. Als er een fiets is gestolen, wordt dat als nieuws gebracht. Omdat Emile Koole een hond heeft, behoort hij tot een meerderheid. 56 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een of meerdere huisdieren. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Huisdieren in het Nederlandse gezin 2007’, dat TNS Nipo eind vorig jaar uitvoerde. In 2005 en 2003 was het aantal Nederlandse huisdierbezitters hetzelfde. Vooral gezinnen met kinderen hebben relatief vaak huisdieren. Als mensen een huisdier hebben, is dat vaker een kat dan een hond. In huishoudens met een hond is gemiddeld 1,3 honden aanwezig. Bij katten is dat 1,9. In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten. Foto Ad Nuis Serie de Nederlanders, Achthuizen Goeree Overflakee Nuis, Ad

Terwijl zijn hond toekijkt, maakt Emile Koole (33) zijn zelfgegraven zwembad schoon. Een paar jaar geleden was het zwembad nog een aardappelveld. In de Airstream Land Yacht-caravan uit 1973 op de achtergrond heeft Emile zijn kantoor gevestigd. Hij is directeur van de kabelkrant op Goeree Overflakkee. Deze lokale televisiezender covert het hele eiland. Vooral klein nieuws vinden ze interessant. Als er een fiets is gestolen, wordt dat als nieuws gebracht. Omdat Emile Koole een hond heeft, behoort hij tot een meerderheid. 56 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een of meerdere huisdieren. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Huisdieren in het Nederlandse gezin 2007’, dat TNS Nipo eind vorig jaar uitvoerde. In 2005 en 2003 was het aantal Nederlandse huisdierbezitters hetzelfde. Vooral gezinnen met kinderen hebben relatief vaak huisdieren. Als mensen een huisdier hebben, is dat vaker een kat dan een hond. In huishoudens met een hond is gemiddeld 1,3 honden aanwezig. Bij katten is dat 1,9.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten.