3 kijken

3 kijken Lastige dingen simpel uitgelegd www.commoncraft.com Waarom zou je twitteren? Wat is toch rss? The Common Craft legt het uit – als je tenminste Engels verstaat. Ingewikkelde digitale concepten in gewone woorden en aan de hand van eenvoudige, uitgeknipte tekeningetjes die in en uit beeld worden geschoven. Wat zijn social media? Een vrolijke animatie over ijsjes brengt je binnen twee minuten op de hoogte. CommonCraft is een bedrijfje van Lee en Sachi LeFever uit de VS die ook filmpjes maken in opdracht, maar toch vooral graag dingen willen uitleggen. Social bookmarking bijvoorbeeld. Niet alleen wat het is, maar ook wat de voordelen zijn en waarom je het zou moeten doen. Het concept wiki leggen ze uit aan de hand van een groepje mensen die samen een trektocht organiseren. (CJ) Hoe werkt een podcast? www.commoncraft.com

Lastige dingen simpel uitgelegd

www.commoncraft.com

Waarom zou je twitteren? Wat is toch rss? The Common Craft legt het uit – als je tenminste Engels verstaat. Ingewikkelde digitale concepten in gewone woorden en aan de hand van eenvoudige, uitgeknipte tekeningetjes die in en uit beeld worden geschoven. Wat zijn social media? Een vrolijke animatie over ijsjes brengt je binnen twee minuten op de hoogte. CommonCraft is een bedrijfje van Lee en Sachi LeFever uit de VS die ook filmpjes maken in opdracht, maar toch vooral graag dingen willen uitleggen. Social bookmarking bijvoorbeeld. Niet alleen wat het is, maar ook wat de voordelen zijn en waarom je het zou moeten doen. Het concept wiki leggen ze uit aan de hand van een groepje mensen die samen een trektocht organiseren. (CJ)

Met bijdragen van Carola Janssen, Marjolein Marchal en David Vlietstra.