Zomerse dagen op komst

Sinds lange tijd komt de wind weer een uit het oosten en dat betekent aanvoer van warmere en in eerste instantie droge lucht. De 25 graden wordt vanaf morgen makkelijk bereikt of overschreden. Vrijdag naderen dan wel de eerste regen- en onweersbuien.

Vanavond klaart het flink op en vannacht is het overwegend helder weer. Bij een zwakke tot matige naar noordoost draaiende wind wordt het tegen zonsopkomst tussen 11 en 14 graden.

Morgen ligt er een hogedrukgebied boven Scandinavië en dat bezorgt ons een zomerse dag. Het is zonnig en in de middag wordt het 25 tot 27 graden. De laatste keer dat de temperaturen op minimaal 25 graden uitkwamen, was op 1 juli.

In het noordelijk kustgebied is het met 22 graden overigens iets minder warm, omdat de aangevoerde lucht over relatief koud water strijkt. De zeewatertemperaturen schommelen namelijk rond 16 graden.

Vrijdag is het vrij zonnig, het noordoosten van het land krijgt echter al snel te maken met wolkenvelden en (onweers)buien. Het wordt 23 graden op de Waddeneilanden tot plaatselijk 29 in Noord-Brabant. De wind zal dan nog steeds oost en matig zijn.

Zaterdag breiden de regen en onweersbuien zich naar verwachting over een groot deel van Nederland uit. Het wordt dan een paar graden minder warm. Ook zondag zijn we waarschijnlijk nog niet van de buien af.