`Wielrenner Ricco probeerde weg te komen bij controle`

CUNEO. Riccardo Ricco heeft geprobeerd de dopingtest te mijden die in de Ronde van Frankrijk aan het licht bracht dat hij epo gebruikte. Dat heeft het hoofd van het Franse antidopingagentschap AFLD, Pierre Bordry, gisteren voor de start van de zestiende etappe gezegd. Ricco werd positief bevonden na afloop van de vierde etappe, de tijdrit in Cholet. ”Toen hij merkte dat hij een controle moest ondergaan, probeerde hij weg te komen”, aldus Bordry. Volgens de Fransman kwam Ricco niet ver. ”Stewards pakten hem op. We hebben hem toen gezegd dat hij elke dag getest zou worden als hij niet zou meewerken.” De Franse politie haalde Ricco vlak voor de start van de twaalfde etappe uit de rennersbus van Saunier Duval toen de positieve controle naar buiten was gekomen. Inmiddels is de Italiaan, die al diverse keren heeft ontkend verboden middelen te hebben genomen, weer op vrije voeten.