Tokio Marine doet grote overname

Tokio, 23 juli. Tokio Marine Holdings, een van de grootste verzekeraars van Japan, neemt voor 4,7 miljard dollar (3 miljard euro) zijn Amerikaanse branchegenoot Philadelphia Consolidated over. Dat maakte Tokio Marine vandaag bekend. Het is de grootste overname door een Japanse verzekeraar tot dusverre. Tokio Marine betaalt 61,50 dollar per aandeel in contanten voor Philadelphia, een premie van 73 procent op de slotkoers gisteren. Tokio Marine rondde in maart de overname af van het verzekeringsbedrijf Kiln van het Britse Lloyd`s of London voor 880 miljoen dollar. Japanse verzekeraars kijken voor groei steeds vaker naar het buitenland wegens de stagnerende thuismarkt door de krimpende Japanse bevolking. Tokio Marine heeft nu ook belangen in China, Maleisië, Brazilië en Bermuda.