Televisie Voorkeur

In de Amerikaanse situatiekomedie Two and a half man speelt Charlie Sheen de rol van vrijgezelle man die met volle teugen geniet van het leven. Hij maakt muziek en teksten voor commercials, woont aan het strand en heeft een drukbezet liefdesleven. Dan wordt zijn leven verstoord door zijn broer Alan en diens zoontje. Alan ligt in scheiding en trekt daarom met zijn zoontje Jake tijdelijk bij Charlie in. Met Charlie Sheen als Charlie Harper, Jon Cryer als broer Alan Harper (foto), Angus T. Jones als neefje Jake Harper en Holland Taylor als dominante moeder Evelyn Harper. Veronica, 20.05-20.30u. BURBANK, CA - SEPTEMBER 09: Actor Charlie Sheen attends the taping of "Two and A Half Men" on the Warner Brothers Studios lot on September 9, 2005 in Burbank, California. (Photo by Matthew Simmons/Getty Images) *** Local Caption *** Charlie Sheen Simmons, Matthew;Getty Images

actualiteiten

EénVandaag. Reacties van inwoners van Sarajevo op de aanhouding van Radovan Karadzic. ‘Stagiair’ Ronald Plasterk, minister van OCW, trok met een cameraploeg de Rotterdamse wijk Tuindorp Vreewijk in. Een deel van deze volksbuurt en ‘prachtwijk’ wordt met sloop bedreigd. Hiertegen was onder de bewoners al verzet verstaan. Plasterk onderzoekt waarom bewoners zo fel gekant zijn tegen de sloop en of er een kloof is met de bestuurders die sloop als oplossing zien. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Zo’n 300 kroegen in Nederland houden zich niet aan het rookverbod. Eigenaren van deze cafés maken zelfs openlijk reclame dat er in hun kroeg gerookt mag worden, ondanks waarschuwingen en dreigende boetes. In de reportage een onderzoek naar de haalbaarheid van vormen van ontduiking, zoals de ‘rokerskerk’. Verder een reportage over de zes gorilla’s die in het Virunga nationaal park in Congo werden gedood. Ned.2, 20.30-20.55u.

Nova / Den Haag Vandaag. Verslag uit de wijk Novi Beograd in Belgrado waar de Bosnisch-Service Radovan Karadzic zich jarenlang onopgemerkt ophield. Verder een gesprek met Wim Kok over de aanhouding van Karadzic, die is aangeklaagd voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Ook een aflevering van de visuele serie 1968. Ned. 2, 22.45-23.20u.

documentaire

De aarde vanuit de hemel. Documentairereeks van Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand, een ecologische waarschuwing in fascinerende beelden. Afl.: De aarde is niet van de mens. De mens is van de aarde. Eén, 21.15-21.45u.

VPRO’s Import: Landmines a lovestory. Dennis O’Rourke volgt met zijn camera het dagelijkse leven van een Afghaans echtpaar in een met mijnen bezaaid land. Het echtpaar Shah en Habiba heeft drie kinderen. Shah heeft zijn rechterbeen verloren toen hij op een landmijn stapte. Misschien was het wel een landmijn die hij zelf heeft geplaatst toen hij met de Mujahedeen tegen de Russen vocht. Zeker is dat niet, daarvoor liggen er te veel landmijnen in Afghanistan. Habiba vloog als klein meisje de lucht in toen ze het vee van haar vader hoedde en op een mijn stapte. Terwijl Shah in het door oorlog geschonden Kabul werk probeert te vinden als schoenlapper, verdraagt Habiba vernederingen en onzedelijke voorstellen van voorbijgangers, terwijl ze bedelt op straat. Liever bleef ze thuis, maar de drie kinderen hebben eten nodig. Ned.2, 23.30-0.40u.

Informatief

Zwarte Hand. Reportageserie waarin mensen met uiteenlopende problemen op ludieke wijze worden geholpen. Deze keer o.m. een lichtkrant om te communiceren met bumperklevers en een waarschuwing voor te hoge studieleningen. Ned.3, 19.50-20.15u.

Klootwijk aan zee: Vis op reis. Zeebaars uit Turkije gaat via Nederland naar Frankrijk om vandaar terug te reizen naar Friesland of nog verder weg naar Schotland, waar zalm vandaan komt voor Parijs die doorverkocht wordt naar Barcelona. Oesters uit Zeeland reizen naar de kust van Frankrijk waar de vrachtwagen die ze bracht weer oesters laadt, bestemd voor Zeeland. Vrachtwagenchauffeurs verdienen meer aan vis dan vissers. En ergens in Nederland, op zondagochtend als de ongelovigen uitslapen en de anderen ter kerke gaan, wordt een geheime vismarkt gehouden. Ned.2, 20.50-21.25u.

Tante in Marokko. Nieuwe reeks verhalen van Marokkaanse Nederlanders over hun vakantie, maar ook over hun dagelijks leven in Nederland. Ned.2, 21.25-22.00u.

Café de liefde. Over trouw blijven, vreemdgaan of een open relatie hebben. Met schrijver Theodor Holman die denkt dat de liefde niet bestaat. Volgens hem bestaat er alleen maar geilheid en verlatingsangst. Freda en Jaap uit Hoofddorp zijn getrouwd maar Freda heeft naast Jaap nog een andere geliefde. Met instemming van Jaap. Polyamorie heet dat. Cabaretier Leon van der Zanden twijfelt of hij de meerdere relaties die hij heeft langzaam moet afbouwen. Ned.2, 22.50-23.40u.

Sport

RTL Voetbal: jong België-jong Oranje. Verslag van de oefenwedstrijd van het Nederlands Olympisch elftal tegen dat van België. RTL 7, 19.55-22.30u.

NOS Studio Sportzomer. Praatprogramma over de Tour. Ned.1, 23.10-0.05u.

NOS: Tour de France. Rechtstreeks verslag van 18de etappe: Bourg-d’Oisans-Saint-Etienne over 196,5 km. Morgen, Ned.1, 14.30-17.35u.