Radio Voorkeur

Kunststof. Fay Claassen, jazz-zangeres, vertelt over de nieuwe cd die zij heeft opgenomen, Red, Hot & Blue, met louter composities van de Amerikaanse componist en liedjesschrijver Cole Porter (1891-1964) afkomstig uit Peru, Indiana. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. De nieuwste Batmanfilm The Dark Knight maakt de discussie los over wat deze nieuwe interpretatie zegt over de tijd, moraliteit en Amerika’s plek in de wereld. Maarten Westerveen praat met filmkenner Ron Kaal over de duistere kant van superhelden. Sarah Lugthart, ex-straatjongere en boerin in opleiding, recenseert de Argentijnse straatmuzikantengroep Nyabinghi. Gijsbert van der Wal bekijkt met schilderes Marianne van den Bergh de tentoonstelling van Masa Aryoshi (1948-1999) in museum Het Oude Raadhuis in Aalsmeer. De Japanse Aryoshi studeerde eind jaren 60 aan de Rijksakademie Amsterdam en woonde en werkte daarna lang in Nederland. Radio 6, 20.02-20.50u.

In concert: Beyond. Terugblik op de eerste dag, 11 juli, van het North Sea Jazz Festival. Met opnamen van o.a. Bobby McFerrin, Charles Lloyd, Bootsy Collins, Gianluca Petrella en Pierre Courbois. Radio 6, 22.02-0.00u.