Primeur: luipaard doodt krokodil

Primeur: luipaard doodt krokodil Kruger National Park. Terwijl natuurfotograaf Hal Brindley in het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park vanuit zijn auto nijlpaarden fotografeert, ziet hij plots een donkere gestalte vanuit de bosjes het water in scheren. Een luipaard weet een krokodil de oevers op te dragen en een worsteling is het gevolg, met de luipaard als winnaar: hij weet de krokodil te doden. Brindley heeft de rangers in het park gevraagd of ze ooit zoiets gezien hadden, hun antwoord was nee. Voor zover bekend is dit nooit eerder vastgelegd. Foto Hal Brindley Bekijk het filmpje op nrcnext.nl/links Foto Hal Brindley/Sunshine Photo SOLO Syndication;Sunshine

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Foto luipaard en krokodil

Bij de foto’s van het luipaard en de krokodil (woensdag 23 juli, pagina 3) stond niet de volledige fotocredit vermeld. Het credit had moeten luiden: Foto Hal Brindley/Sunshine Photo.